Gabioni aizsargā parkus un rotaļu laukumus

Gabioni, unikāli elementi, piepildīti ar akmeni, nekad Jūs neatstāt vienaldzīgus. Nav brīnums, ka tie kļuvuši ne tikai par veidu kā aizsargāt nogāzes no zemes nogruvumiem. Arhitekti ātri saprata, ka viņiem ir unikāls līdzeklis vietu radīšanai, un sāka izmantot to vietās, kur atzina, ka ir vērts līdzināties dabai. To izmanto arī publiskajās vietās.

Tādā veidā, gabioni iekļuva parkos un rotaļu laukumos, lai kļūtu par dabas iedvesmotu apdari. Pilsētas teritoriju zaļo zonu piemēri, piemēram, Lešno pilsētas teritorijā (saite: http://www.ogradzamy.pl/realizacje/gabiony-w-parku-w-lesznie,163/ ). Te tika izveidota ne tikai atsevišķa vieta, kas paredzēta atpūtai, bet arī kalpo kā akustiskais ekrāns, kas izkaisa trokšņaino ielu skaņas.

Gabioni ir lielisks materiāls, lai izveidotu oriģinālu pilsētvides ainavu arhitektūru. Tāda tika izmantota Mielec pilsētā, lai radītu barjeras, ceļam, kas iet cauri Cyranowska kalna parku (Saite: http://www.ogradzamy.pl/realizacje/park-gora-cyranowska-w-mielcu,251/ ). To papildina divi akmens labirinti, kas piesaista visas ģimenes galna virsotnei, kur tie atrodas.

Saite: http://www.betafence.lv/iedvesma/gabioni-aizsarga-parkus-un-rotalu-laukumus/